„Черноморец и Спартак Плевен се борят за бронз в Sesame НБЛ“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Финалистите за бронзовите медали в националната баскетболна лига на Sesame са определени. Бургаският Черноморец ще се изправи срещу Спартак Плевен в борбата за третото място. Първият двубой от серията ще се състои днес вечер в Бургас, като специализираният баскетболен сайт BGbasket.com обещава да осигури своите традиционни прогнози за игрите до края на първенството.

Сблъсъкът между Черноморец и Спартак Плевен е насрочен за сряда, 22 май, от 19:00 часа в спортна зала „Бойчо Брънзов“.

Преди началото на серията има неясноти относно състава на „акулите“ от Черноморец, които претърпяха няколко контузии по време на полуфиналите срещу Балкан. Евгени Хаджирусев изцяло пропусна мачовете, докато Христо Захариев и Виктор Онудиуе получиха травми по време на игра и не успяха да се възстановят за края на полуфиналите. Шон Смит също ще пропусне първата среща поради дисквалификация, настъпила в четвъртия двубой от втория кръг. Интригуващо е дали отборът ще прояви достатъчна мотивация, особено след като треньорът Васил Евтимов изрази съмнение в способността на своите играчи да завоюват бронзовия медал.

Отборът на Спартак Плевен също не е в най-доброто си настроение след като отпаднаха на полуфиналите след загуба от Рилски спортист с 2-3, при това петият мач се оказа решаващ. Въпреки това, треньорът Любомир Минчев може да разчита на пълен състав, включително Джулиън Люис и Алекс Ломакс. Черноморец се радва на статистическо предимство спрямо Спартак през сезона и добави към своята каса и Купата на България през март.

Съветът за залагащите е да поставят общ брой точки под 166.5.

* Важно е да отбележим, че участието в хазартни игри може да доведе до зависимости. За повече информация относно отговорния хазарт и предотвратяване на рискове, можете да консултирате раздела „Отговорна игра“ на сайта sesame.bg или се обратите към Националната агенция по приходите.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com