Черноморец победи Спартак Плевен за трето място в НБЛ.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Баскетболен клуб Черноморец успешно започна своята битка за третото място в националната баскетболна лига Sesame НБЛ, побеждавайки отбора на Спартак Плевен с резултат 92:81. Под ръководството на Васил Евтимов, бургазлии демонстрираха убедителна игра в спора за бронзовите отличия, провеждайки срещата в спортна зала „Бойчо Брънзов“. Вицешампионите от предходния сезон предложиха агресивна игра в първото полувреме, а след почивката продължиха с интензивните си атаки, оставяйки назад екипа на Любомир Минчев.

Черноморец водеше битката силно обезкървен, с едва осем души в състава си, поради липсата на Тони Троша и Виктор Онудиуе, както и поради отсъствието на дисциплинарно наказания Шон Смит. Освен тях, в игра не влезе Христо Захариев и Евгени Хаджирусев. Това не попречи на бургаския клуб да излезе напред с една победа в серията и са само на една победа от завоюването на бронзовите медали. Предстои играта да се премести в Плевен, където на 24 май (петък) ще се проведе вторият двубой от серията.

В началото на мача инициативата се сменяше често, като интензивните нападения доминираха игровото време. Милен Захариев играеше ключова роля за Черноморец, докато Брайънт Томас и Денислав Вутев имаха своите моменти за Спартак Плевен. Въпреки това, бургазлии успяха да приключат първия период с четири точки преднина.

Вицешампионите на НБЛ се фокусираха върху своята силна стратегия – бързите нападения, особено когато се издигнаха до двуцифрено предимство, изковано предимно благодарение на Травис МакКонико, Ладериън Грифин и Милен Захариев. Събуждането на Ивко Ивков рядко даваше ефект за посетителите, като МакКонико се превърна в звездата на играта и доведе отбора си до преднина от 50:36 в полувремето.

Продължавайки своя импулс, домакините разшириха водещата си позиция с успешни далечни стрелби чрез Захариев, Грифин и МакКонико. Спартак Плевен срещна трудности в намирането на ефективни игрови решения, което се превърна в 18 точки преднина за Черноморец след изиграването на третата част. Финалният квартал не предложи никаква интрига, което позволи на отборите да завършат мача без излишно напрежение.

Информация за пълната статистика от мача, както и актуализираната програма и индивидуални и отборни резултати от текущия сезон на Sesame НБЛ, може да бъде намерена на официалните платформи на лигата.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com