Черно море Тича запазва ядрото, добавя нови попълнения за новия сезон

БАСКЕТБОЛ Спорт


Старши треньорът на Черно море Тича, Георги Давидов, потвърди, че основният състав на отбора ще остане непроменен и за следващия сезон в Sesame НБЛ. Наставникът коментира селекционния процес и представи новите попълнения – Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев, като изрази надежда, че те ще добавят сигурност и характер на тима.

Пред БНР Варна Давидов обясни, че клубът подбира играчите изключително внимателно. На 26 август Черно море Тича ще започне неофициална подготовка, а на 2 септември ще се състои първата официална тренировка, отворена за медиите. Давидов уточни, че отборът ще бъде почти напълно окомплектован до началото на септември, когато се очаква и последното ново попълнение.

Относно новите трансфери, Давидов заяви, че Николай Стоянов е бил приоритет за клуба още от края на миналия сезон и че е важно всеки нов играч да бъде приет и харесван в отбора. Той изрази уверение, че внимателният избор на състезатели ще донесе успех на отбора.

Наставникът допълни, че и двамата нови играчи идват от Спартак Плевен, като особено цени работоспособността и характера на Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев. Давидов има опит с Чернокожев от времето си в Академик София и е убеден, че той ще бъде ценен трансфер.

По отношение на подготовката, Давидов заяви, че ще включва обичайните компоненти – физическа работа, работа по защита и нападение, и издръжливост. Той подчерта, че ядрото на отбора, особено българските играчи и тези от школата на клуба, ще остане, но посочи, че ще има високи изисквания към играчите, за да се постигне ново ниво на игра и отношение.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com