Черно море Тича изравни серията срещу Спартак с победа

Общество


Във Варна се състоя втората среща от четвъртфиналния плейоф на Националната баскетболна лига (НБЛ), в която Черно море Тича се изправи срещу Спартак Плевен. Крайният резултат от двубоя беше 80:74 (17:16, 14:19, 19:21, 30:18) в полза на домакините, което изравни серията на победите 1:1.

Мачът се игра в зала „Христо Борисов“ пред 600 зрители. Съдийският състав беше съставен от Иван Маринов, Серафим Петров и Мирослав Камбуров. Основни вкладчици за успеха на Черно море Тича бяха Къртис Джоунс с впечатляващите 38 точки и Иван Спиров със своите 20 точки. Отборът на Спартак Плевен се бори съсредоточено и главните му реализатори бяха Цветомир Чернокожев с 19 точки и Родни Първис с 12 точки.

Домакините показаха силен характер и спечелиха благодарение на страхотната игра в последната четвърт, като така постигнаха победа при домашния треньорски дебют на Георги Давидов.

Преди мача бе отбелязано и индивидуално постижение за играча на Черно море Тича Аверил Ъгба, който беше награден за най-добър борец през редовния сезон на НБЛ.

Третата среща между двата отбора ще се проведе в петък в Плевен. Очаква се още един оспорван двубой между съперници, стремящи се към полуфинала на шампионата.

Информацията за статията е предоставена от Кореспондент на БТА във Варна Данаил Войков от БТА.