Черно море Тича обяви втори нов трансфер за една седмица

БАСКЕТБОЛ Спорт


Черно море Тича не спира с новите попълнения тази седмица. В рамките на по-малко от 24 часа клубът успя да привлече и втори нов играч. След скорошното подписване с Николай Стоянов, варненският тим обяви, че тегленият на борда е и Цветомир Чернокожев. Тежкото крило ще се състезава за Черно море през предстоящия сезон.

Чернокожев, който игра за Спартак Плевен през последните две години, се отличи като важен състезател там, помогнал на отбора да стигне до финалите на турнира за Купата на България и до четвъртото място в плейофите на Sesame НБЛ. Средните му показатели за 41 мача в местните турнири бяха 9.1 точки, 5.4 борби и 1.3 асистенции, а в Европейската северна лига отчете 9.6 точки, 4.9 борби и 1.7 асистенции за 7 срещи.

Преди това 24-годишният баскетболист натрупа опит в Академик София, Левски и втория отбор на „студентите“. Също така, Чернокожев е играл в Левице, Словакия. С Академик той спечели две шампионски титли в НБЛ и два сребърни медала в турнира за Купата на България. Във втория отбор на „студентите“ той има два трофея в А група и едно сребро за Купата на БФБ.

Колекцията му от трофеи включва и бронзовите медали на Словакия, спечелени с Левице, както и сребро за купата на страната и бронз в българската първенство с Левски.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com