„Черно море Тича отстъпи на Спартак Плевен в решителен плейоф мач“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Квалификацията за следващата фаза от баскетболната лига Sesame НБЛ измъкна от ръцете на Черно море Тича, след като те претърпяха поражение от Спартак Плевен с резултат 73:82 в критичния трети мач на състезанието, който се проведе на терена на „Балканстрой“. Главният треньор Георги Давидов посочи, че младите играчи на варненския отбор все още натрупват необходимия опит за това ниво на състезание.

Изразявайки се за своите баскетболисти, Давидов изтъкна тяхното развитие през сезона и важните уроци, поучени под ръководството както на него, така и на Кирил Болшаков. Той подчерта значението на приноса на целия треньорски екип за подобренията в играта на отбора и изрази удовлетворението си от прогреса на играчите, особено в гостуващите си мачове.

Давидов също така наблегна на значимостта на последните двубои като основа за бъдещето и начина, по който те отразяват настоящата ситуация в отбора, като остави подробностите за следващия сезон за по-късно обсъждане.

Той отдели момент, за да похвали Къртис Джоунс за това, че се утвърди като един от водещите играчи, но коментира, че шансовете на отбора бяха засегнати от неговото изключение заради лични нарушения към края на мача.

Говорейки за собствения си опит, Давидов отчете положителните промени, които е успял да внесе във възпитанието и дисциплината на играчите. Той подчерта, че всеки в отбора, включително тези, които не са играли в този решаващ мач, трябва да продължат да работят здраво и да се стремят към още по-големи успехи.

Описвайки своето приключение през сезона, Давидов сравни опита си като старши треньор в чужбина с този в българския ЦСКА, изразявайки изненада от неочакваните обрати в своята кариера.

И накрая, относно бъдещите амбиции на Черно море Тича, Давидов подчерта необходимостта от провеждане на разговори, свързани с целите, бюджета и предстоящата подготовка за следващия сезон.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com