Черно море Тича подписа с Родни Първис за сезона 2023/2024 година

БАСКЕТБОЛ Спорт


Черно море Тича продължава активно със селекцията, като към екипа на варненския тим се присъединява още едно познато чуждестранно име – Родни Първис. Това ще бъде третото ново чуждестранно попълнение и петото ново общо за летния трансферен прозорец, съобщи източник на BGbasket. Американският баскетболист ще играе за Черно море през новия сезон и се очаква да започне подготовка с отбора в началото на следващата седмица.

Гардът започна сезон 2023/2024 в литовския Гаргждай, но престоят му там бе кратък. След това Първис премина в Спартак Плевен през октомври и бързо се утвърди като ключов играч под ръководството на Любомир Минчев. С неговата помощ Спартак достигна финала на Купата на България и се класира на четвърто място в плейофите на Sesame НБЛ. Първис постигна средни показатели от 14.5 точки, 2.4 борби и 3.5 асистенции за сезона в различните български турнири, а в Европейската северна лига добави 13.4 точки, 2.0 борби и 2.6 асистенции за 5 мача.

30-годишният Първис притежава богат опит на международната сцена, като е играл за клубове като италианските Канту и Бергамо, косовските Трепча и Пея, полския Шчечин, украинския Черкаски Мавпи, израелският Апоел Тел Авив и уругвайският Макаби. В Лигата за развитие към НБА той е преминал през Оскиола Меджик и Sioux Falls Skyforce, а в НБА е играл за Орландо Меджик.

На колежанското ниво Първис е трупал опит в Северна Каролина Стейт и Кънектикът Юнивърсити.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com