„Черно море Тича привлича национал Николай Стоянов за летния сезон след успешни години.“

БАСКЕТБОЛ Спорт


### Черно море Тича привлича ново попълнение: Николай Стоянов се присъединява към варненския тим

Черно море Тича явно планира активна селекция това лято, след като клубът обяви първото си ново попълнение за сезона. Отборът, ръководен от Георги Давидов, приветства в състава си българския национал Николай Стоянов. Новината за неговото присъединяване бе загатната в социалните мрежи на клуба, а Bgbasket.com потвърди информацията.

Стоянов се присъединява към Черно море Тича след три години в Спартак Плевен, където се отличи със своето себераздаване и лидерски качества, превръщайки се в ключова фигура за отбора. През миналия сезон той бе сред основните причинители за достигането на плевенчани до финала на Купата на България и първия кръг на плейофите в Sesame НБЛ. Статистиките му показват средно 12.4 точки, 3.9 борби и 1.8 асистенции за 45 мача, включително и силни изяви в Европейската северна лига.

Това ще бъде вторият период на 30-годишния баскетболист в Черно море Тича, след като между 2010 и 2016 година той игра за отбора, където започна своята кариера в баскетбола. С „моряците“ Стоянов има един трофей от Купата на България, сребърен и бронзов медал от същия турнир и два бронзови медала в НБЛ.

Кариерата на вишистика преминава и през други водещи български клубове като ТЕСИ България, Рилски спортист, Лукойл Академик, Левски Лукойл, Берое Стара Загора и Икономически университет – Варна, както и втория тим на Рилски спортист. С Рилски спортист Стоянов печели Купата на България и два бронзови медала в националния шампионат. В състава на Левски той добавя шампионската титла в НБЛ, трофея в Балканската лига и второ място в Купата на България. С Берое успява да завоюва бронзов медал в НБЛ и сребърно отличие в Купата на България.

В А група, където игра за Икономически университет – Варна, Стоянов печели две титли във втория ешелон и два пъти завършва на второ място. Той е двукратен носител на Купата на БФБ и има едно сребърно и едно бронзово отличие в съответния турнир.

Присъединяването на Николай Стоянов обещава нови успехи за Черно море Тича в предстоящия сезон.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com