Четирима кандидати за кмет на Коиловци на частичните избори през октомври

Общество


Четирима кандидати се включват в надпреварата за кмет на село Коиловци, където частични местни избори са насрочени за 20 октомври. Това стана ясно от съобщение на Ярослав Димитров, председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен, съобщиха от Българската телеграфна агенция (БТА).

Общо пет партии и коалиции са подали документи за участие в частичния вот, но само четири от тях успяха да регистрират свои кандидати до изтичането на крайния срок в последния ден. Информацията за регистрациите беше потвърдена от Димитров.

По-интересно е, че трима от избраните кандидати вече са участвали в изборите миналата година. В изборния процес в село Коиловци ще участват над 600 души, а една секционна избирателна комисия ще следи за редовното провеждане на гласуването.

Регистрираните за участие кандидати са: Елена Кирилова от ПП „Възраждане“, Миглена Василева от ПП ГЕРБ, Виктор Комитски от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и Валя Габрова от коалиция „Левицата!“, като тези информация е потвърдена от решенията на ОИК-Плевен.

Причината за новите избори е решението на Общинската избирателна комисия в Плевен да прекрати предсрочно мандата на предишния кмет на Коиловци Мирослав Илиев. В решението се посочва, че това се е случило след получено писмо с приложена оставка на Илиев от председателя на Общинския съвет. Прекратяването на мандата е въз основа на чл. 42, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

На 27 юни Общинският съвет на Плевен избра Даниела Петкова за временно изпълняващ длъжността кмет на Коиловци. Тя ще остане на поста до изборите и до полагане клетва от новоизбрания кмет.

Информацията е предоставена от Българската телеграфна агенция (БТА).