„Шампион 2006 впечатли в полуфиналите на първенството за момичета U15“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът Шампион 2006 записа първата си победа в битката за медалите на националното първенство за млади баскетболистки под 15 години, когато с лекота се наложи над своите конкуренти от Спартак Плевен с резултат 85:32. Успехът изведе столичани в следващия кръг на турнира, където ще ги чака победителят от двубоя между Берое Стара Загора и Рилски спортист.

Под ръководството на треньора Лъчезар Коцев, Шампион 2006 демонстрираха висока ефективност и игрово превъзходство от самото начало на мача, като се оттеглиха на полувремето с преднина от 21 точки. Момичетата запазиха интензитета и след почивката, като разликата в резултата продължи да расте, достигайки над 30 точки, и в крайна сметка затвърдиха победата си с убедително представяне и в последната четвърт.

Сред показателните статистически данни на Шампион 2006 бяха значителните 60 уловени борби сравнени с 16 на противника, както и 27 успешни асистенции срещу едва 5 на Спартак Плевен. Заслужава да се отбележи и броят на направените грешки от плевенския тим, който беше почти два пъти повече от този на Шампион 2006.

Валерия Стойчева извоюва званието най-резултатен играч в мача с впечатляващите 32 точки и 16 отбелязани борби, а по-нататък в класацията следваха Габриела Коцева с 14 точки и Натали Димитрова с принос от 11 точки.

Най-доброто представяне в състава на Спартак показа Анета Савова, която вкара 11 точки и добави 5 борби към своята статистика, въпреки че направи 9 грешки, и така стана единственият играч на отбора с резултат от двуцифрено число.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com