Шофьор на тротинетка пострада при инцидент в Плевен, започва кампания

Общество


Пътнотранспортно произшествие в Плевен доведе до нараняване на 31-годишен мъж, управляващ електрическа тротинетка, информират от Областната дирекция на МВР в Плевен. Инцидентът се случил вчера на улица „България“, когато автомобил, извършващ обратен завой, блъснал мъжа. И двете страни са преминали тестове за алкохол и наркотици, които са показали отрицателни резултати, съобщават от полицията.

Пострадалият, който бил транспортиран до болница, е със счупен таз, но без риск за живота. На мястото на инцидента са изпратени полицейски служители, които са извършили оглед. По случая е уведомена прокуратурата и е открито досъдебно производство.

В същото време, Община Плевен планира да стартира информационна кампания в училищата, целяща да образова младите хора на възраст между 12 и 17 години относно техните права и отговорности като водачи на електрически тротинетки. Предвижда се разпространението на специално изработени флаери, които да съдържат правилата за движение и управление на електрически превозни средства.

Източник на информацията е БТА.

Вашият коментар