Шумен започва подготовка със серия контроли преди сезона в Sesame НБЛ

БАСКЕТБОЛ Спорт


Баскетболният тим на Шумен ще има интензивна програма преди началото на новия сезон в Sesame НБЛ, като е планирано да изиграят до шест контролни мача по време на подготовката си, която вече започна. Клубът оповести тази информация на своя официален уебсайт.

Първият мач от поредицата проверки ще се състои утре, събота, когато „жълто-зелените“ ще приемат отбора на Черно море Тича в „Арена Шумен“ с начало от 18:00 часа. Четири дни по-късно те ще се изправят срещу Ямбол в нов приятелски мач, който също ще започне в 18:00 часа. На 21 септември, събота, шуменският отбор ще гостува на Спартак Плевен.

След тези мачове тимът на Янко Янков ще участва в Черноморските игри, които ще се проведат във Варна на 26 и 27 септември. В полуфинал на 26-ти те ще се изправят срещу Академик Бултекс 99 с начало от 19:30 часа. На следващия ден ще играят в мача за трето място или на финала, в зависимост от резултата.

В края на месеца се предвижда още един контролен мач за Шумен, но детайлите за съперника, часа и мястото ще бъдат съобщени по-късно. Сезонът в родния елит ще започне за Шумен с домакински мач срещу Рилски спортист на 5 октомври.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com