Японски майстори по карате киокушин обучаваха състезатели от Белене и Свищов на международен лагер [ПД]

Общини

21 възпитаници на треньора по карате Митко Божанов от клубовете „Академик“ – Свищов, и „Дунав“ – Белене, участваха в поредното издание на Международния летен лагер на Българска карате киокушин федерация (БККФ), който се проведе в курортния комплекс „Камчия“ край град Варна, информират от Община Белене.
Лагерът започна на 1 юли и продължи седмица. Над 1400 бойци от 30 дължави участваха в най-големия тренировъчен лагер по карате киокушин в света. По традиция обучението беше на изключително високо ново и беше безплатно за всички участници.
И тази година карастите можеха да попият знания от светилото в най-твърдия стил канчо Хацуо Рояма (9 дан), който е директор на Международната Киокушин кан организация. Общо шестима майстори от Япония – родината на карате, допринесоха за повишаване нивото на трениращите от цял свят.
Програмата на лагера включваше и професионални битки между едни от най-класните състезатели в този спорт, а също и международен турнир по киокушин карате.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com