17-годишен мотопедист без книжка опита да избяга от полицейска проверка [ПзП]

Крими

На 19 март 2018 година в 13.00 часа в град Плевен на кръстовище, образувано от улица „Климент Охридски“ и улица „Десети декември“ служители на Първо РУ-Плевен подават сигнал със стоп палка по образец на мотопед без регистрационна табела. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.
Водачът осуетява проверката, като не спира на подадения сигнал и продължава движението си по улица „Десети декември“.
Мотопедът е последван и установен в последствие на ул.“Трифон Кунев“. При извършената проверка е установено, че мотопедът е марка „Ямаха аерокс“ – не е регистриран по надлежния ред.
Водачът е 17-годишен от Плевен, управляващ без СУМПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 08.06.2017 година. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл. 345, ал.2 и чл. 343 „в“, ал.2 от НК. Започнато е бързо производство и продължава работа разследващ полицай.
Още от тази категория:Шофьор опита да избяга от полицейска проверка в ЧомаковциАрест за плевенчанин след полицейска проверка36-годишен опита да подкупи пътни полицаи в Плевен с 20 леваХванаха 30-годишен без книжка да кара из Кнежа

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg