1820 седмокласници в Плевен положиха НВО по литература

Общество


В област Плевен 1820 седмокласници се явиха на Националното външно оценяване (НВО) по български език и литература. 67 ученици от предвидените 1887 не присъстваха на днешния изпит. Това информира за БТА началникът на Регионалното управление на образованието в Плевен, Албена Тотева.

Стартът на изпита беше даден в 09:23 часа и приключи в 12:32 часа. Учениците писаха по първи вариант, който беше изтеглен в Министерството на образованието и науката (МОН).

Презентите НВО се проведе в 65 училища на територията на Плевенска област, като в три от тях беше включено полагане на изпит от ученици със специални образователни потребности, уточни Тотева. Общият брой на ангажираните квестори за изпитите е 623 души.

Денят на изпита премина спокойно и без изключения, докладва ръководителят на РУО-Плевен. За един от учениците работата беше анулирана заради нарушена анонимност.

На 20 юни предстои НВО по чужд език, който е по желание на учениците. Очаква се 88 седмокласници да се явят на изпит по английски език, който ще се проведе в шест училища в региона.

Следващият задължителен изпит от НВО е на 21 юни и е по математика. Очаквано е 1887 седмокласници да се явят в 65 училища под егидата на изпита.

Резултатите са очаквани да бъдат обявени преди 2 юли.

Информацията за статията е предоставена от Кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева, от БТА.