2 110 са заявили явяване на матура на сесията май – юни [ИП]

Образование

2 110 зрелостници от област Плевен са подали заявление за допускане до държавните зрелостни изпити на сесията май-юни тази година, съобщават от Районното управление на образованието в Плевен. На задължителната матура по български език и литература ще се явят 2 043 зрелостници. На втори зрелостен изпит по предмет по избор отново най-голям е броят на заявления за матура по биология и здравно образование – 634, и за матура по английски език – 404. За явяване на матура по география заявления са подали 278 зрелостници, 58 – по математика, 36 – история и цивилизация, 32 зрелостници са предпочели философски цикъл като втори държавен зрелостен изпит. На матура по немски и испански език ще се явят по 12 зрелостници, физиката като втора матура са посочили 11 зрелостници, а 8 са подали заявление за явяване на матура по френски език, 7 са желаещите да се явят на втора матура по руски език.
17 зрелостници са подали заявление за явяване на зрелостен изпит по желание, като седем от тях са посочили матура по английски език, четирима – биология, а останалите са по един за история, физика, химия, руски език и испански.
На матура за придобиване на професионална степен на квалификация ще се явят 541 зрелостници.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com