36 чуждестранни студенти се дипломират днес в Медицинския в Плевен [ИП]

Образование

Тържествена промоция на чуждестранните лекари от Випуск 2018 на факултет „Медицина” на Медицински университет – Плевен, ще се състои днес, от 13.00 ч в зала „Магнум” на Втора клинична база.
След успешно завършен 6-годишен курс на обучение по специалност „Медицина” изцяло на английски език, дипломи ще получат 36 чуждестранни студенти. Младите чуждестранни лекари са граждани на 10 държави, като най-голям брой са от Великобритания, следвани от Индия, Гърция, Турция, Нигерия, Дания, Германия, Албания, Япония и Канада. Средният успех на випуска е много добър, с висок брой отличници  – 10, от които шест са дипломантите от Великобритания, трима от Нигерия и един от Канада.  Те ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи, грамоти, апарати за кръвно налягане и стетоскопи. Двама от отличниците, граждани на Великобритания, ще останат да специализират в УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен.
За трета поредна година ще се изпълни специален ритуал, взаимстван от американските университети – предаване на белите престилки от родители на техните деца, който има символично значение на преминаване от обучението в лекарската професия. На края на церемонията чуждестранните лекари, техните близки и преподаватели ще бъдат поздравени от солисти на Общинска хорова формация „Гена Димитрова“.
Медицински университет – Плевен е първото висше училище в страната, което през 1997 г. въвежда обучение по специалност „Медицина” за чуждестранни студенти, провеждано изцяло на английски език. Първият випуск дипломирани чуждестранни студенти завършва през 2003 г., а випуск 2018 година е 15-тият пореден.
Снимка: архив

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com