7-годишната Теодора от арт школа „Колорит” с отличие от национален конкурс [ИП]

Култура

Седемгодишната Теодора Ананиева от арт школа „Колорит” стана носител на Първа награда от VI-я Национален конкурс за детска рисунка „Щърко шарен, добре си ни дошъл”. Високото отличие плевенското дете печели с живописната си творба ”Щъркел под дъгата”. Конкурсът се организира от ОУ „Христо Ботев” в село Самуилово. Сливенското село Самуилово е известно с парка защитени вековни дъбови дървета и голямата колония  от бял щъркел, гнездящ в короните им и в гнезда върху електрически стълбове. При последното официално преброяване там е имало 70 щъркелови гнезда – най-голямата щъркелова колония на Балканите.
Стотици рисунки от цялата страна са взели участие в надпреварата.Награждаването  на победителите ще бъде на 4 май 2018 от 14 часа в зала „Божур” на природозащитния туристически център „Сините скали” в град Сливен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com