7-годишни колоритчета със златни медали от конкурс в Румъния [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Седемгодишните Александра Георгиева и Ема Динкова от арт школа „Колорит” са златни медалисти от 8-ия Международен конкурс за детска рисунка в Голещи – Румъния.
 Темата на тазгодишното издание на конкурса е „Игрите  и традиционните играчки в моята страна”. Александра печели високото отличие с живописното си творба „Парцалената кукла”, а Ема завоюва първото място със своята рисунка  „Кукла от дърво”. , научихме от арт педагога на „Колорит” Майя Ананиева. Ръководителят на школа „Колорит” Майя Ананиева сподели, че темата е провокирала интереса на децата към една разходка в миналото, за да видят какви са били  автентичните играчки на техните баби. Тази завладяваща емоция те вдъхновено пресъздават в своите творби.
Международният арт форум се организира от Музея на лозарството, овощарството и архитектурата в Голещи. Всяка година темата е различна, но винаги е свързана с културното и фолклорно богатство но народите. В  конкурса се включват хиляди участници от 4 до 19 годишна възраст от страни от различни континенти.  Международната изложба по традиция се представя в арт галерията на музейния комплекс и се радва на много зрители.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com