80 борци на тепиха в Белене за турнира „Петър Мънев – Тодор Генчев“ [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Около 80 борци в класическия стил от СКБ Изобор /Плевен/, Левски /София/, Ботев-93 /Враца/ и домакините от Класик ще влязат в схватки на тепиха в Белене. На 7 септември там ще се проведе традиционния турнир „Петър Мънев – Тодор Генчев“. Битките ще са на открито – пред общинската спортна зала. Надпреварата е за състезатели в подготвителна група /1-3 клас/, деца /4-6 клас/, момчета /7-8 клас/. Председателят на беленския клуб Цветан Чоранов и треньорът Момчил Ганчев ще заложат на 20 свои възпитаници. Най-добре представилите се ще бъдат наградени с купи – „Петър Мънев“, „Тодор Генчев“, „Най-техничен състезател“ и „Най-резултатен състезател“. Класиралите се в призовата тройка в отделните категории на всички възрастови групи ще получат медали.
Тази година надпреварата ще се проведе по случай 54-ата годишнина от обявяването на Белене за град. Турнирът ще открие панаирните празници на града, които ще продължат до 9 септември.
В предишните три години състезанието носеше името на Петър Мънев – първия републикански селски шампион по борба.
В предстоящото издание ще бъде отдадено дължимото и на заслужилият майстор на спорта Тодор Генчев. Той е участник на три световни първенства. През 1977 година завоюва второ място за юноши в Лас Вегас /САЩ/. Същата година се класира на трето място на световно първенство за мъже в Гьотеборг /Швеция/, а на следващата година в Мексико става четвърти.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com

Tags: