Спецакция в Плевен: задържани осем, проверки налице и транспорт.

Плевен днес


На 14 февруари в Плевенска област беше извършена мащабна полицейска операция, насочена към борба с престъпността и поддържане на реда. Участие в акцията взеха служители на различни отдели в рамките на областната дирекция на полицията, включително Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция, като имаше съдействие и от представители на „Държавно горско стопанство“. Основната цел беше превенция и разкриване на престъпления против личността и собствеността, кражби, наркоразпространение, контрабанда, както и нарушения на пътя, включително водене на превозни средства от неправоспособни водачи, под въздействието на алкохол и наркотици, и надхвърляне на допустимите скорости.

В резултат на операцията бяха задържани осем души, образувани са осем бързи и едно досъдебно производство. Извършени са проверки на 402 лица и 243 моторни превозни средства, както и на специализирани обекти като пунктове за прием на метали, заложни къщи, автоморги, автосервизи и депа, както и барове и търговски обекти. Открити са десет престъпления, свързани с наркотици, и регистрирани нарушения на Закона за движение по пътищата, съставени са 54 акта и 11 протокола за пътни нарушения, както и 7 допълнителни акта и констативни протокола от други институции.

Информацията за проведената операция беше предадена на Районната прокуратура в Плевен, където продължава обработката на случаите. Това съобщават от Министерството на вътрешните работи в Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven