„Спартак Плевен срещу Рилски спортист: Равносметката продължава в полуфиналната серия НБЛ“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Полуфиналните дейности в Sesame Националната баскетболна лига продължават да привличат вниманието с ожесточена борба за финал. Следващият етап от плейофите донесе още емоции с предстоящата среща между Спартак Плевен и Рилски спортист, като серията е равностойна – по една победа за всяка отбор. Зала „Балканстрой“ в Плевен ще бъде домакин на третия мач на 12 май от 19:00 часа.

Отборите размениха удари с по една победа, което обърка техните сметки в надпреварата. Участието на Талиб Занна и Станимир Маринов бе чудесно попълнение за състава на Спартак, които се оказаха по-подготвени и сконцентрирани след пропуските в първата игра. Въпреки ключовата роля на чужденците, които записаха 61 от общите точки за своя отбор, плевенчани демонстрираха силен отборен дух. На домашен терен „синьо-белите“ ще търсят подкрепа от трибуните, за да укрепят своето положение в серията.

Рилски спортист пък ще трябва да преодолее първия си грандиозен провал тази година в плейофите. Самоковци ще се стремят да изчистят грешките от второто полувреме на предишния двубой. Не е сигурно участието на Александър Янев, докато отборът разчита на силния си контингент високи играчи, въпреки несигурностите около Алекс Симеонов и Джон Флорвиъс. Оптимизъм носи и завръщането към добрия ритъм на Алън Арнет, който се отличи във втория мач.

Според BGbasket.com, предложението за феновете, желаещи да направят залог, е Спартак Плевен да преодолее бариерата от 80.5 точки.

* Важно е да се отбележи, че участието в хазартни игри можете да доведе до зависимост, а информация за отговорна игра и как да се предпазите от рискове, можете да намерите на официалната страница на Sesame.bg и на сайта на НАП.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com