„Минчев след победа на Спартак Плевен: Изравнихме серията за бронза в НБЛ“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Главният треньор на баскетболния отбор Спартак Плевен, Любомир Минчев, изрази своята удовлетвореност след успешния мач срещу отбора на Черноморец, при който плевенският отбор успя да изравни резултатите за третото място в Sesame Националната Баскетболна Лига (НБЛ):

„Изпълнен съм с положителни емоции след победата. Едно от основните послания, които отправих към отбора, бе значимостта на мача – последният ни пред собствена публика, и колко важно е да доставим радост на нашите привърженици, въпреки че съзнавахме, че физическото ни състояние не е оптимално. Очаква ни още една среща, и аз се надявам да представим по-добра игра в сравнение с предишната.

По мое мнение, успехът в заключителния период отчасти се дължеше на нашата силна защита и на факта, че противниковият отбор допусна прости грешки, което ни улесни и доведе до резултат, аналогичен на този от играта ни с Рилски, когато успяхме да издърпаме и да спечелим.

Не мога да отдам заслугата изцяло на себе си за възстановяването на играчите или другите успехи. Според мен представихме неубедителна игра в предния мач. Не успяхме да реализираме някои от ключовите тактически ходове, които бяха заложени. Срещите се проведоха с обновен състав. В този мач може би показахме по-силна защита.“
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com