Пострадал от жп катастрофа в болница със сериозни травми

Общество


Пострадалият при железопътната катастрофа от изминалата нощ в района на Горни Дъбник е настанен за лечение в отделението по гръдна хирургия на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“ в Плевен. Информацията бе предоставена на БТА от говорителя на здравното заведение Момчил Цветков.

Пострадалият мъж има счупен ляв крак, контузия на гръдния кош и на белия дроб, както и счупени ребра отдясно, допълни той.

Напомняме, че бързият влак, пътуващ от Варна, е ударил двама мъже на железопътната линия в района на Горни Дъбник. Инцидентът е бил съобщен на властите в 22:09 часа снощи.

Единият от мъжете, на 56 години, е загинал. От Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) уточниха, че пострадалите са техни служители, които са били на работа по железницата по време на инцидента.

Влакът, ударил работниците и ранил другия, е движел със скорост от 110 км/ч, съобщи за БТА инж. Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия в авиацията, водния и железопътния транспорт.

Информацията в статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева.