БУБА Баскетбол U15 триумфира с бронз след драматичен обрат в Плевен

БАСКЕТБОЛ Спорт


Баскетболният отбор на БУБА се окичи с бронзови отличия в турнира за играчи на възраст под 15 години, проведен в град Плевен. След здрава борба, възпитаниците на треньора Ивайло Желев извоюваха победа над отбора на Септември с тесния резултат 76:75, осигурявайки си място на почетната стълбичка. Битката донесе третото място на отбора след мач в зала „Балканстрой“, където отборът успя да се възползва от промени в резултата, въпреки че първоначално отстъпваше с разлика от две цифри.

„Жълто-сините“ доминираха през първата половина от играта, създавайки си солидна преднина от 15 точки. Въпреки това, гостите от БУБА не се предадоха и успяха да наваксат почти цялата разлика преди почивката, като оставиха съперника си с минимално предимство при резултат 41:39.

Напрежението в играта се усили през второто полувреме, с обрати в резултата и последваща преднина отново за Септември с две точки на края на предпоследната четвърт. Драматичните моменти продължиха и в заключителната част, където и двете отбори минаха през серия от непрецизни удари, а Христо Вичев реализира само едно от две възможности от фауловата линия в последните секунди. Последната атака на „жълто-сините“ не успя да доведе до обрат, и Владимир Георгиев пропусна решаващото попадение, което сложи край на мача.

Кристиян Занов бе основна фигура за БУБА с впечатляващите си 26 точки и 17 борби. Вичев добави 24 точки и 11 успехи на борбата, а Кирил Димитров завърши с 17 точки и 9 борби. В състава на Септември, Владимир Георгиев и Валентин Станев доминираха, записвайки съответно 10 борби и 4 тройки, и 7 борби, и двете с равни 27 точки.

Пълен обзор на статистиката може да бъде намерен в прегледа на сблъсъка между Септември U15 и БУБА Баскетбол U15, а програмата и резултатите от финалите за момчета U15 са достъпни за оглед.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com