Иво Валентинов води Миньор 2015 до злато и MVP наличие в Плевен

БАСКЕТБОЛ Спорт


Иво Валентинов се оказа един от главните двигатели зад успешното представяне на баскетболния отбор „Миньор 2015“ по време на финалите за юноши до 15 години, проведени в Плевен. Екипът от Перник стигна до златния медал, а Валентинов беше почетен с аплодисментите, заслужавайки отличието за най-ценен играч на състезанието. Валентинов призна, че тези постижения увеличават неговата мотивация за участие в мъжките състезания в бъдеще.

„Невероятно е усещането. За трета поредна година, създадохме отличен колектив. Считам, че напълно заслужено триумфирахме, показахме изключително представяне през весь сезон и имахме честта да участваме в Европейската младежка лига. Задоволен съм от нашите изяви като цяло,“ сподели той.

„Оказа се, че нашата защита в първата половина на финалния мач бе от решаващо значение. Разполагахме и с отлично нападение, реализирахме прекрасни трипойнтови изстрели. Всеки детайл, но преди всичко дефанзивната игра, бе още един ключ към успеха,“ добавя Валентинов.

„Чрез мачовете в Европа събираме ценен опит, сблъскваме се с изключително силни отбори и държави. Това преживяване е невероятно. Както се очакваше, качеството на финалните сблъсъци бе високо, всички отбори показаха достойно състезателно ниво, но най-хубавото е, че победителят се определи справедливо,“ разказва още баскетболистът.

„Придобиването на шампионската титла беше основната цел. Личните отличия са нещо съвсем различно; те са признание за индивидуалното постижение. Играл съм и в силни, и в по-слаби мачове, но в крайна сметка ние сме напътствани от тъй силната връзка помежду си и успяваме да изпъкнем като отбор, организирайки впечатляващ турнир. Разбира се, печеленето както на титлата, така и на наградата за MVP наистина служи като мотивация за моите бъдещи изяви в мъжките лиги,“ споделя Иво Валентинов.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com