Георги Ангелов превръща модата в незабравимо шоу-концерт-спектакъл.

Общество


Съчетал съм дреха, пластика, музика, светлина и звук в един нестандартен шоу-концерт-спектакъл. Това обяви днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен Георги Ангелов, който е основателят, режисьорът и хореографът на Парада на модата. За предстоящото 75-то издание, Ангелов, известен актьор от състава на Плевенския театър, отбелязва 35 години от първия моден спектакъл.

Той подчерта, че на събитието ще бъдат показани модели, специално създадени за тази годишнина на Парада на модата. Своите най-нови колекции ще представят дизайнери, участвали в ревюта в Милано и Рим. На модната сцена в Плевен ще застанат Николета Палакарчева от модна къща „Везе“ и майстор везбар Даниела Вълкова, Юнвер Кьосе от София, Халил Дуралиев, носител на наградата за млад дизайнер на Парад на модата, Славена Иванова от Варна, Емил Спасов от Благоевград, модна къща „Елинор“ с дизайнер Елеонора Харизанова и Биляна Веселинова от Плевен.

Актрисата Аня Пенчева, която също ще вземе участие в шоуто, изрази убеждението си, че модата трябва да бъде преди всичко удобство и че класиката винаги остава в мода.

На сцената на модното шоу талантът си ще покажат младата певица Стефани Славчева и възпитаниците на Националното училище по изкуства „Панайот Пипков“ с преподавател Маня Николова.

Грандиозният моден шоу-концерт-спектакъл ще се проведе на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ на 23 юни, неделя, вечерта. Модният парад се осъществява под патронажа на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и с подкрепата на Сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища“ и местния бизнес.

Информацията в статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен – Елина Кюркчиева от БТА.