Плевен домакин на здравословен семинар, част от фестивал на лодките.

Последни новини


Плевен стана център на активния и здравословен начин на живот като домакин на семинара „Бъди активен, а не пасивен“. В рамките на събитието, експерти и любители на спорта обменяха опит и знания, целящи да насърчат младите хора към социално отговорно поведение и формиране на здрави навици.

Сдружение „Бокая“ организира семинара, който е част от инициативите на „Дунавски младежки фестивал на драконовите лодки“ – проект, реализиран с подкрепата на Националната програма за младежки дейности. В Плевен, както и в други 9 области на страната, националната кампания залага акцент върху повишаване на осведомеността относно здравословните практики и включването в социални дейности чрез спорт, достъпен за хора от различни възрасти и социални групи.

Интерактивната част на семинара предостави на участниците уникалната възможност да тестват своите гребни умения на драконов тренажор. Това преживяване комбинира практическото прилагане на наученото с развлекателен элемент, подчертавайки значението на физическата активност като инструмент за предотвратяване на различни здравословни проблеми.

Фестивалната атмосфера беше предшествана от подобно събитие в Русе, където в лесопарк „Липник“ на 22 и 23 юни бяха проведени надпревари с драконови лодки, а и Видин традиционно приема своята регата с драконови лодки. Тези събития имат за цел не само да промовират гребния спорт, но и да подпомогнат изграждането на общност основана на здравословни и активни начини за прекарване на свободното време.