Спецоперация в Плевен разбули престъпления, задържа седем души.

Полиция

### Новина от МВР-Плевен: Резултати от специализираната полицейска акция за противодействие на престъпността

Плевен, 12 юли 2024 г. – Министерството на вътрешните работи в Плевен днес съобщава, че на 11 юли беше проведена мащабна специализирана полицейска операция, насочена към борба с престъпността и поддържане на обществената сигурност на територията на областта.

Операцията включи широкоспектърна проверка, организирана от ОДМВР-Плевен, и обхвана множество сфери на обществения живот. В акцията активно участваха различни подразделения, включително Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция, както и служители от Зонално жандармерийско управление – Плевен.

Специално внимание бе обърнато на извършване на проверки срещу кражбите, наркотиците, контрабандата, неправоспособното управление на МПС, а също и контрол върху спазването на скоростните режими.

Резултатите от операцията са следните:
– В село Горна Митрополия бе установен газ-сигнален пистолет с механични интервенции, като оръжието бе доброволно предадено от притежателя си – 39-годишен мъж. Предстои балистична експертиза.
– В село Глава е констатирано неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа от страна на 37-годишен мъж.
– В имот в село Рупци бе открито канабисово растение при обиск у дома на 46-годишен мъж, за което е започнато досъдебно производство.
– 60-годишен мъж представил за регистрация лек автомобил „Мерцедес“ с регистрационни табели, които са обявени за търсене в Германия.
– В жилище на плевенчанин са намерени свивки с подозрение за марихуана, за които се води разследване.
– 40-годишен мъж предал на полицията шише, съдържащо прозрачна течност – метадон, без необходимите документи за притежанието му.
– Засечен е водач, шофирал „Фолксваген Поло“ под влиянието на амфетамин.

В рамките на акцията бяха проверени 352 души и 311 моторни превозни средства, обходени са и множество обекти, включително златарски магазини, автоморги и заведения. Задържани са общо седем лица и стартирани множество бързи и досъдебни производства.

Между другото, МВР-Плевен докладва и за сериозен инцидент, случил се на 10 юли, при който след семеен конфликт в Кнежа, мъж с хладно оръжие сериозно е наранил трима души, като единият от тях е в критично състояние. Въоръженият агресор е задържан от полицията.

Също така, бяха регистрирани няколко пътно-транспортни произшествия и пожари в региона, където пожарната и спасителните служби навременно са реагирали и оказали помощ.

МВР-Плевен продължава с разследването по всички случаи и призовава гражданите за внимателно и отговорно поведение.

(Край на новината)