„Шофьор на камион употребил кокаин преди пътен инцидент.“

Полиция

**Отделението на МВР в Плевен съобщава за редица инциденти и нарушения**

На 18 юли 2024 година, от информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен бяха съобщени следните инциденти и досъдебни производства.

В село Обнова стана пътен инцидент, при който вчера около 13:50 ч., товарен автомобил „Тойота проейс сити“, управляван от 22-годишен водач, е ударил мотоциклет „Дукати 620“, който също бил пилотиран от 22-годишен. На мотоциклетиста е оказана медицинска помощ и е отпуснат, след като е установено, че е леко пострадал. Водачът на камиона е тестван положително за кокаин и задържан за срок от 24 часа. По инцидента е образувано досъдебно производство.

На 17 юли, един 57-годишен мъж в Плевен е задържан за 24 часа след непристойно поведение и обидни думи, отправени към полицейски служители.

Отделно, полицейски служители в Плевен са започнали бързо производство срещу 50-годишен, управлявал „Фолксваген“ след употреба на алкохол. Тестът му отчел концентрация над 1.2 промила, но отказал да предостави кръвна проба.

Пожарната безопасност на РДПБЗН – Плевен съобщава, че са били угасени общо 21 пожара в района. Помощ е оказана за отстраняване на паднали дървета в Левски и Плевен. Съобщено е за пожар, възникнал поради техническа неизправност в гараж в Кнежа, където участвали служители от местната пожарна са предотвратили разпространението на пламъците.

МВР – Плевен продължава да следи и реагира на произшествия и нарушения в региона, като предприема необходимите мерки за осигуряване на обществения ред и безопасност.