Конкурси за директори на училища в Плевенска област обявени.

Общество


Обявени са конкурси за директори на 24 училища в област Плевен. От заповеди, публикувани на официалния интернет сайт на Регионално управление на образованието (РУО) в Плевен, става известно за начинанието.

Една от заповедите, издадени от началника на РУО, урежда конкурс за назначаване на директори на 23 общински и държавни неспециализирани училища. В списъка са включени десет учебни заведения в самия град Плевен, като Математическа гимназия „Гео Милев“, Средно училище „Иван Вазов“, СУ „Анастасия Димитрова“ и др.

От тях, 20 училища са общински, а три – държавни, включващи Търговската гимназия в Червен бряг, Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника и Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен, уточняват от РУО за БТА.

Съгласно още една заповед, този път на министъра на образованието и науката, е обявен конкурс за директор на Възпитателно училище-интернат „Христо Ботев“ в с. Подем.

Документи за участие в конкурсите могат да бъдат подадени от днес до 19 август. Всички подробности са налични на уебсайта на РУО – Плевен.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева.