„Сигнали за заплахи, ПТП и пожари потресоха Плевенско“

Полиция

Новина от Плевен – 19 юли 2024 г.

От информационния бюлетин на Министерство на вътрешните работи – Плевен дойде информация за редица досъдебни производства и произшествия, регистрирани в областта през последните денонощия.

На 18 юли, около 20:45 часа, в Никопол бе получен сигнал, че 44-годишен мъж е отправил заплахи за убийство към семейство от Черковица. Задържан е до 24 часа, а плевенската прокуратура е уведомена за случая.

Същия ден, в Кнежа, е настъпило пътно-транспортно произшествие, при което пешеходец е пострадал след удар от 18-годишна шофьорка на „Фолксваген“. Мъжът е настанен в болница с контузия на главата и кръвоизлив. Въпреки че тестът на водачката за алкохол е отрицателен, установено е, че пострадалият пешеходец е бил под влияние на алкохол с концентрация над 1.2 промила.

Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението в Плевен е реагирала на 32 произшествия за последните 24 часа. Ликвидирани са пожари в различни локации, включително в парк „Кайлъка“, селата Тученица, Горник и други.

Екип от Белене е спасил 75 дка широколистна гора, след като е потушил огъня в землището на село Татари, където са изгорели 25 дка гора. Освен това са проведени операции по отстраняване на паднали дървета и опасни предмети в Плевен.

Съобщено е за огнени инциденти в селскостопански постройки и частни имоти, които са завършили с унищожаването на фураж, покривни конструкции и битови уреди. Причините за тези пожари варират от небрежност с открит огън до натоварване на електрическата мрежа.

Всички събития са под наблюдение на компетентните органи, и допълнителна информация ще бъде предоставена при настаняване на нова информация.