„Спартак Плевен подписа с Виктор Гергов за новият баскетболен сезон“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Баскетболният тим на Спартак Плевен обяви официално началото на селекционния процес преди новия сезон, като привлече за своя първа зимна покупка Виктор Гергов. Клубът сподели новината посредством социални медии, информирайки привържениците за успешното подписване на договор с бившия младежки репрезентатив.

Спартак радостно разкри своето усилване на състава с подписа на Гергов, който ще застане сред редиците на спартаклии в настоящата кампания. Крилото дойде след петгодишен престой на паркета на ЦСКА, където не само закрепи мястото си като титуляр, но и забелязаемо допринесе към успехите на отбора, включително достигане до плейофен етап на НБЛ и четвъртфиналите в националния купен турнир.

Виктор Гергов, на 20 години, досега е отбелязал значими индивидуални постижения, като был е част от първия отбор на ЦСКА с титла в A-Групата на ББЛ, и се гордее със сребърен и бронзов медал на елитното ниво в страната. Преди да премине в първия тим, 203-сантиметровият баскетболист насъбра опит в резервния състав на столичани, където е бил възпитаник сред младежките формации на клуба и е син на известния Роберт Гергов.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com