Откри се нов център за образователни дейности предназначен за деца с интерес към знанието в Плевен.

Общини Общински съвет Плевен


В Плевен беше открито ново пространство, предназначено за развлечение и развитие на умни и любознателни деца. Официалното откриване на образователния център Logiscool се проведе с участието на доц. д-р Иван Малкодански, председател на Общинския съвет, както и с присъствието на деца, родители и приятели. Беше отслужен водосвет с цел здраве и успех на начинанието.

Доц. Малкодански изрази увереността си, че Logiscool може да спомогне за развитието на Плевен като технологичен център и подчерта необходимостта децата да бъдат обучавани в областта на технологиите, за да станат дигитално грамотни.

Образователният център е част от международната мрежа Logiscool и предлага курсове по програмиране за деца на възраст от 6 до 18 години. Центърът поддържа философията, че всяко дете трябва да бъде създател в цифровия свят, не просто потребител. Учебната програма включва иновативни, модулни и интерактивни уроци, които не само стимулират ученето чрез забавление, но и показват практическото приложение на наученото.

Теменужка Христова, координаторът на мрежата в Плевен, обяви, че в школата скоро ще започнат лагери по програмиране с акцент на популярни теми като Minecraft, Roblox и дигитално илюстриране.