„Задържани след бой и вандализъм, пожари гасени навсякъде.“

Полиция

От Министерството на вътрешните работи – Плевен, ни достига информация за редица инциденти и произшествия, станали през последните 24 часа в региона.

На 22 юли вечерта в село Гиген е регистриран акт на вандализъм – 36-годишен мъж е унищожил видеонаблюдение. Полицейските органи са го задържали за срок до 24 часа, а размерът на нанесените щети е в процес на изясняване. Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство и ситуацията се разследва от Районната прокуратура в Плевен.

Същата вечер, около 20:33 часа, в жилищен комплекс „Сторгозия“ е възникнал конфликт, резултатът от който е сбиване и унищожение на имущество. Два мъже на възраст 26 и 34 години, както и двамата им съучастници на 44 и 22 години, са задържани след бързата реакция на пристигналите на място полицейски служители. Инцидентът е бил разследван и е известен на прокуратурата, като в момента работата по случая продължава.

От полицията съобщават и за серия пожари, които са били локализирани и потушени в районите на градовете Белене, Левски, Тръстеник, Летница, селото Телиш и града Гулянци. Пламъците са обхванали сухи треви, отпадъци, храсти и нискостеблена растителност. На щастие, по информация на МВР – Плевен, няма регистрирани преки материални загуби от пожарите.

Всички граждани се призовават да бъдат бдителни и да предприемат необходимите мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще. Полицията остава на разположение за сигнали и действия по отношение на обезпечаването на обществения ред и безопасността на гражданите.