Плевен: Променлива Облачност и Дъждове с Гръмотевици от 24 до 26 Юли

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Метеорологичната служба на Плевен сподели прогноза за времето в периода от 24 юли до 26 юли 2024 година.

Според данни измерени в синоптичната станция в Плевен в 09:00 часа на датата около доклада, налягането е 992.1 hPa, а температурата достига 25.7°C.

За 24 юли, прогнозата за Плевен обещава разнообразна облачност, често доста плътна, с очакване на временни дъждовни превалявания и гръмотевични бури. По време на нощта към четвъртък, на отделни места ще се наблюдават интензивни дъждове. Ветровете ще бъдат от слаби до умерени, издухващи от северозападен и северен посоки, усилващи се в периоди на конвективна облачност. Максималните дневни температури се очаква да варират между 28° и 30°C, като на някои места могат да достигнат и до 32°C. Барометричното налягане предстои да се понижи.

Прогнозата за 25 и 26 юли очертава главно облачно време в Плевен, с валежи и гръмотевици, като валежите временно ще бъдат силни. Във вихрените области умереният вятър от северозапад ще бъде временно по-силен, особено през втората половина на деня. Минималните температури ще се движат между 18° и 21°C, а максимални – между 26° и 28°C, като за средата на равнината се очакват стойности за 2-3 градуса по-ниски. Барометричното налягане ще се задържи ниско без значителни изменения.

Дежурен синоптик на прогнозата е Валентина Радойска.