Обявяват конкурси за управители на четири общински фирми в Плевен

Последни новини


Общинският съвет на Плевен обяви конкурси за избор на управители на четири ключови общински дружества. Изискванията и процедурата за кандидатстване са в съответствие със Закона за публичните предприятия и общинската Наредба №8.

Конкурсните процедури обхващат „Диагностично-консултативен център II – Плевен“ ЕООД, „Паркстрой“ ЕООД, „Тролейбусен транспорт“ ЕООД и „Диагностично-консултативен център III – Плевен“ ЕООД.

Кандидатите трябва да отговарят на редица критерии, сред които завършено висше образование, определен професионален опит и липса на съдимост. Също така, трябва да не са лишени от правото да заемат длъжност „Управител“ на публично предприятие и да не са заемали публични длъжности, които биха представлявали конфликт на интереси.

За всеки от четирите конкурса е назначена седемчленна комисия, съставена от пет общински съветници и двама представители на общинската администрация. Председателите и членовете на комисиите са определени за всяко от дружествата, като сред председателите са изявени лица като д-р Антонио Василев и проф. Бисер Борисов.

Документи за участие могат да се подават в Центъра за административно обслужване на гражданите в Плевен, като срокът за кандидатстване е 30 дни от публикуване на обявите. Процедурата ще премине през четири етапа, включващи проверка на документите, оценка на програмите за развитие, професионален опит и събеседване на кандидатите.