Нови случаи на шофиране под въздействие на наркотици и алкохол

Полиция

### Информационният бюлетин на МВР в Плевен съобщава за инциденти в региона

На 3 август, между селата Радомирци и Рупци е самокатастрофирал лек автомобил „БМВ“. Сигналът за инцидента е постъпил в полицията в 01:40 часа. Автопатрул изпратен на място установява, че колата е преобърната по таван извън пътното платно. При проведена проверка с тест „Дрег дръг чек-5000“ се установява употреба на амфетамин от 32-годишния водач, който е задържан за 24 часа. Извършени са огледи и кръвна проба е изпратена за лабораторно изследване. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК.

На 4 август в град Долна Митрополия полицейски екип спира за проверка „Фолксваген“, управляван от 23-годишен мъж. Тестът за наркотични вещества се оказва положителен за бензодиазепини. Водачът също е задържан за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК.

На 2 август е образувано бързо полицейско производство срещу 34-годишен водач на „Опел“, спрян в посока село Ъглен. Проверката установява, че мъжът шофира в едногодишен срок от наказанието му по административен ред. По случая е образувано производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК.

Друг случай на шофиране след употреба на наркотици е регистриран на 2 август в град Койнаре. Водачът на „Ауди“, 31-годишен мъж, е дал положителна проба за амфетамин и метамфетамин. Отказана е кръвна проба, а работа по случая продължава разследващ полицай.

На 4 август в село Реселец, 24-годишен водач на „Фолксваген“ самокатастрофира, като колата пада в канал. Алкотестът показва над 1.2 промила, а допълнително се установява, че водачът шофира с временно отнето СУМПС. По случая са образувани бързи производства по чл. 343 „б“, ал.1 и чл.343 „б“, ал.3 от НК.

Възникнали са и няколко значими пожара. На 2 август в местността „Нежовец“, Плевен, пожар обхваща около 2200 декара и нанася материални щети на частни имоти и вилни постройки. През почивните дни са регистрирани над 20 пожара в различни населени места, най-вече в сухи треви, стърнища и отпадъци.

На 2 август в Източната индустриална зона на Плевен пожар унищожава четири необитаеми постройки, а бързата намеса на огнеборци спасява десет постройки и три производствени сгради.

На 3 август пожар избухва в изоставена лаборатория на Локомотивното депо край Плевен. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън.

Пожар на 2 август в комбайн и автомобил „Шкода“ в Плевен също изисква намеса на пожарникарите. В село Чомаковци разрушения по кола нанася пожар с неустановени причини.

Източник: Информационният бюлетин на МВР – Плевен.