Възобновиха районното полицейско управление в Пордим с нова структура

Общество


Със заповед на министъра на вътрешните работи е възобновена дейността на районното управление в Пордим. За това съобщават от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Структурата беше закрита и преобразувана в участък през 2022 година. С възстановяването на полицейското управление се скъсява максимално срокът за реакция на полицейските сили, когато има нарушение на обществения ред. Не на последно място се възвръщат и чувството на справедливост, сигурност и спокойствие на хората, както и вярата им, че МВР е гарант за техните права и законни интереси. С професионализъм и упорит труд служителите ще постигнат намаляване на броя на регистрираните престъпления и значително ще повишат процента на разкриваемост, казват още от ОД на МВР в Плевен.

В полицейското управление работят служители, разпределени в групи „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ и за административно обслужване на гражданите, ръководени от главен инспектор Николай Николов. Районното управление в Пордим обслужва градовете Пордим и Славяново, селата Бръшляница, Мечка, Пелишат, Згалево, Тотлебен, Коиловци, Борислав, Катерица, Одърне, Вълчитрън и Каменец.

Припомняме, че в началото на месец април в Белене бе възстановено районното полицейско управление, също закрито през 2022 г. Управлението в крайдунавския град обслужва общинския център и още пет села.

Информацията в статията е предоставена от Кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.

/ВД/