Спартак грабна трето място в турнира за Купата на Плевен.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спартак Плевен си осигури третото място на приятелския турнир за Купата на Плевен, след като победи Берое Стара Загора с резултат 83:73 в срещата за третата позиция, проведена в зала „Балканстрой“.

Отсъствието на новия чуждестранен играч на Берое, Антъни Уокър, се оказа решаващо. За Спартак това беше първата победа в подготовката за новия сезон, като преди това имаха две загуби в актива си. Същият баланс от една победа и две загуби има и отборът на Берое, воден от Даниел Клечков.

На 21 септември Спартак ще закрие приятелските срещи с домакинство на Шумен, докато ден по-рано Берое ще играе срещу Академик Бултекс 99 в Пловдив.

Началните минути на мача преминаха под знака на поделеното надмощие и чести смени на водачеството. Впоследствие, благодарение на усилията на Дерек Кълвър и Трей Холоуел, домакините успяха да се откъснат и завършиха първата част с 12 точки преднина.

Лек подем, воден от Кръстомир Михов и Мартин Русев, върна Берое в мача в началото на втората четвърт. Веднага обаче последва бърз отговор от Крисчън Кийлинг и Виктор Гергов, което донесе на спартаклиите преднина от 45:27 на полувремето.

През третата част Спартак продължи да доминира и след 30 минути игра вече имаше 16 точки преднина. В последната четвърт „синьо-белите“ поддържаха високо ниво на атака и минимизираха грешките в защита, за да запазят и затвърдят победата си.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com