Ралица Енчева представя „Пъзел“ с вдъхновения от сънища и видения

Общество


Плевенската художничка Ралица Енчева представя жената в различни образи и разкрива своите сънища в изложбата „Пъзел“. Експозицията е разположена в арт център „Къщата на художниците“ и е четвъртата по ред, която младата авторка излага в тези зали.

„В картините си представям моя усет, моя поглед за това, което съм преживяла на дадено място, нещо, което съм сънувала и мечтала,“ сподели Енчева пред БТА.

Творбите в настоящата изложба обхващат разнообразни теми – от приказни интериори до видения, сънища и мисли на художничката. Част от тях са специално посветени на жената и нейните многобройни образи.

„Заглавието ‘Пъзел’ на изложбата дойде от това, че картините ми са вдъхновени от различни места, на които съм рисувала, от темите, които са ме вълнували. Те са като различни частици, събрани в една цяла картина,“ обяснява авторката.

Творбите са изпълнени с масло, акрил и смесена техника, като Енчева обича да експериментира с материалите, за да постига различни ефекти. Изложбата ще остане в залите на галерията до 28 септември и картините могат да бъдат откупени.

Източник на информацията: БТА.