Черноморец в криза: Спонсори се оттеглят, подготовката и селекцията закъсняват

БАСКЕТБОЛ Спорт


**Продължават финансовите проблеми в Черноморец: Спонсорът се оттегля**

Проблемите в баскетболния отбор Черноморец не стигат до своя край, след като основният спонсор – IT компанията, която подкрепяше клуба през последните години, реши да прекрати финансовата си помощ. Близо две седмици преди началото на новия сезон в Sesame НБЛ, тимът от Бургас все още не е започнал своята подготовка, разбра BGbasket.com.

Точно както и миналата година, Черноморец, който е настоящият носител на Купата на България, започна значително късно работа по селекцията. Клубът обяви привличането на Георги Боянов, като същевременно запази Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе, както и двама от юношите – Максим Чоков и Илиян Желязков. Въпреки това, Ловеча беше забелязан в София и не изглежда да има намерение да започне тренировки с отбора. Същото важи и за Хаджирусев, докато само Онудиуе е в Бургас. Остава неясно дали ще се добавят още имена в селекцията на тима.

Съществува въпрос и около оставането на старши треньора Васил Евтимов начело на отбора. Треньорът бе в София към края на миналата седмица на награждаването на БУБА Къп „Емануил Божков“ и все още не се е върнал в Бургас.

Припомняме, че Черноморец трябваше да играе за Суперкупата на България на 28 септември срещу Рилски спортист в Самоков. Въпреки това, отборът се отказа от участие само ден преди мача и бе заменен от Спартак Плевен.

Също така, вече няколко ключови играчи напуснаха отбора, включително Христо и Милен Захариеви, Андрей Иванов, Алекс Уандие, Ладериън Грифин и Травис МакКонико. Все още няма яснота къде ще продължат кариерата си Николай Георгиев, Шон Смит и Тони Троша.

От BGbasket.com се опитахме многократно да се свържем с представители на клуба, включително и с президента Васил Стоянов, но без успех. Съобщава се, че им е било забранено да комуникират с медиите, включително и с бургаските медии.

Тази ситуация остава тревожна за феновете на Черноморец, които с нетърпение очакват да разберат бъдещето на отбора.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com

Вашият коментар