„Възраждане“ алармира за масово контролирано гласуване в област Плевен

Общество


Готви се масов контролиран вот в област Плевен, това заяви народният представител от партия „Възраждане“ Кирил Тодоров на пресконференция, която се проведе днес в Националния пресклуб на БТА в Плевен. Тодоров съобщи, че партията му получава множество сигнали от техните местни структури за подготвян контролиран вот.

„Възраждане“ ще води позитивна предизборна кампания с акцент върху призивите към гражданите да излязат и да гласуват, коментира Тодоров. Той подчерта, че активното гласуване е ключът към противодействие на контролиран и купен вот. Народният представител спомена, че и при предишните избори партията е подавала сигнали за съмнения за контролиран вот, като самият той лично е подал сигнал за село Мечка на предишните избори през юни. „Има десетки сигнали от нашите структури по места“, добави Тодоров и призова гражданите масово да излязат и гласуват.

По време на пресконференцията, „Възраждане“ представи листата си с кандидати за народни представители за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Водач на листата е Ивелин Първанов, който също оглавява листата в Ловеч. В листата за Плевен са включени и тримата общински съветници от „Възраждане“ в града – Данаил Раденцов, Тихомир Стойков и Захари Дончев. Раденцов отбеляза, че това е знак за сплотеността на партията и увери, че те ще работят като един отбор по време на кампанията.

Кирил Тодоров поясни, че кандидатската листа е съставена от хора с авторитет в своите общности и представители на различни браншови сектори.

Водачът на листата Ивелин Първанов добави, че честите избори са предизвикателство за политиците и партиите, които трябва да останат в кондиция. Според него, проблемът със създаването на дълготрайна политическа конструкция се дължи на колебливостта на народа, и подчерта необходимостта от събуждане на гражданите. „При ниска избирателна активност, все повече партии влизат в парламента, а това затруднява постигането на консенсус и създаването на единна политика и стратегия за развитие на страната,“ заключи Първанов.

Източник на информацията: БТА.

Вашият коментар