„Небойша Видич критикува Питещ и очаква български паспорт след турнир.“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Бившият старши треньор Небойша Видич изрази недоволство от представянето на Питещ по време на турнира за Купата на Плевен. Румънският отбор завърши на второ място, след като загуби финалния мач в зала „Балканстрой“ с 72:82 от своя сънародник Атлетик Констанца.

Небойша Видич сподели, че продължава да следи развитието на българския баскетбол и очаква да получи български паспорт. Той също така похвали Спартак за отличната организация на турнира.

„В четвъртата част не успяхме да намерим начина да пробием отбраната на съперника при смените, защото не успяхме да контролираме Айзея Филмор, който ни нанесе 25 точки. В последните три минути загубихме няколко важни топки, особено без стрелба. Не бих казал, че Атлетик игра отлично в защита през последната част, просто я промениха. Ние не бяхме готови за това и пропуснахме някои важни стрелби“, каза Видич.

„След последната ни загуба в Плевен, особено през второто полувреме, не съм доволен от играта ни. В този турнир бяхме без нашия най-добър играч, Кори Алън, но това не е извинение. Определено не можем да сме доволни от представянето си,“ добави той.

Видич също така изрази задоволство от развитието на българския баскетбол и надежда за получаване на български паспорт. „Проверявам и гледам НБЛ, следя приятелите и бившите си играчи. След пет години в България, това е неизбежно. Надявам се на български паспорт, не се шегувам.“

Той също така разказа интересна история от времето, когато е бил треньор на Автодор, и е получил покана за участие в турнира в Плевен. Първоначално е бил скептичен поради разстоянието и разходите, но в крайна сметка клубът е приел поканата, благодарение на отличната организация от страна на Спартак и ръководителя им Богдан Петков. Видич изрази благодарност и похвали работата им.

„Ще участваме директно в груповата фаза на ФИБА Къп. Честно казано, не знам как ще се справим, защото исках да изградя различен отбор. Въпреки това, разполагаме с много добри играчи и се надявам, че ще издържат на напрежението от два мача седмично. Ще видим как ще се развият нещата след няколко месеца,“ завърши Видич.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com

Вашият коментар