Специализирана операция в Кнежа: Открити наркотици и арестуван мъж.

Полиция

### Специализирана операция в Кнежа разкри наркотици и задържа двама души

Информационният бюлетин на МВР – Плевен съобщава за специализирана операция, проведена вчера на територията на Кнежа от служители на районното управление в града и сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР – Плевен. В частен дом са намерени и иззети 90 грама суха зелена растителна маса в два полиетиленови плика, както и ел. везна. В хода на претърсването са иззети и таблет, лаптоп, мобилен телефон, парична сума в размер на 120 лева, тефтер и угарки от фасове. Разпитани са свидетели, а предстои назначаване на физико-химична експертиза и технически експертизи. За срок до 24 часа са задържани 31-годишен мъж и 23-годишна жена. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс, като е уведомен дежурен прокурор при ОП – Плевен. Работата по случая продължава разследващ полицай.

### Арест за шофиране в нетрезво състояние в Кнежа

Същият бюлетин информира, че на 25 септември около 01:20 часа на улица „Пейо Яворов“ в град Кнежа е спрян за проверка лек автомобил „Сузуки“, управляван от 53-годишен мъж. Проверката с техническо средство „Алкотест дрегер“ е установила, че шофьорът е управлявал с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Мъжът е отказал да даде кръв за медицинско изследване. Уведомен е дежурният прокурор в РП – Плевен, а образуваното досъдебно производство е за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс. Продължава работата разследващ полицай.

### Шофьор в Плевен задържан за шофиране след употреба на наркотици

Информационният бюлетин на МВР – Плевен съобщава, че на 24 септември в 00:50 часа на улица „Пиер Кюри“ в Плевен е бил проверен 30-годишен мъж, който се придвижвал с „Фолксваген“. Тестът за наркотици е дал положителна проба за амфетамин. Мъжът е предоставил проби за химически анализ и е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Той е задържан за срок до 24 часа със заповед за полицейско задържане, а разследването продължава по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.

### Бързи производства за шофиране след употреба на алкохол

На 24 септември са образувани две бързи производства за шофиране след употреба на алкохол. Същия ден в 07.45 часа при разклона град Долни Дъбник – село Градина е проверен 42-годишен мъж, водач на „Рено“. Около 18:25 часа на плевенската улица „Дойран“ е спрян „Опел“, управляван от 59-годишен мъж. И в двата случая проверките с техническо средство „Алкотест дрегер“ са показали концентрация на алкохол над 1.2 промила. Нарушителите отказали да дадат кръвни проби за химически анализ. Уведомена е прокуратурата в Плевен, а работата по случаите продължават разследващи полицаи.