Регионална библиотека Плевен обяви творчески конкурс „Четящите деца“ за деца

Общество


Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Плевен обяви нов градски творчески конкурс под наслов „Четящите деца“. Това съобщи за Българската телеграфна агенция (БТА) Павлина Цветкова, главен библиотекар на Детския отдел и отдел „Чужди езици“.

Конкурсът е насочен към деца на възраст от 7 до 14 години, които могат да представят своите творби на български или английски език в някоя от следните категории: есе, стихотворение, рисунка или разказ.

Желаещите да участват трябва да изпратят своите творби до 15 ноември на електронните пощи на библиотеката: [email protected] и [email protected]. Творбите могат да бъдат изпратени също така и до „Детски отдел” или отдел „Чужди езици” на библиотеката.

Наградите за отличените творби ще бъдат връчени на специално тържество, което ще се проведе на 5 декември, сподели още Цветкова.

Конкурсът е част от редица събития, посветени на 70-годишнината от създаването на Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Припомняме, че по време на ученическата ваканция за 15-та поредна година беше проведен Детски летен университет „През юли в Игротеката – весел кът на знание, технологии, изкуство, игри и приятелство“. И тазгодишното издание на инициативата, която има за цел да ангажира младите читатели с различни занимания и активности, премина при голям интерес, допълни Цветкова.

Източник: Българска телеграфна агенция (БТА)