На 26 септември ще се състои заседание на Общинския съвет, по време на което нов общински съветник ще положи клетва.

Общини Общински съвет Плевен


Общинският съвет на Плевен ще се събере за заседание в четвъртък, 26 септември, от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”. Дневният ред включва 25 предложения и заседанието ще бъде излъчвано в реално време на интернет страницата на Общинския съвет.

Първото предложение в дневния ред е полагане на клетва от новообявен общински съветник. ОИК в Плевен прекрати предсрочно пълномощията на общинския съветник Генадий Гешев от МК „Българска нова демокрация“ и обяви Пепо Петков за избран на негово място, след като ВАС потвърди окончателно решението.

Заседанието ще продължи с обсъждане на промени в Наредба № 4 за търговската дейност на територията на общината, целящи регламентация на търговска дейност от мобилни търговски обекти като кемпери.

Третото предложение е приемане на Отчет за изпълнение на бюджета на Община Плевен за 2023 г., като след публично обсъждане на 17 септември отчета трябва да бъде приет преди 30 септември.

Предварителният дневен ред включва и обсъждане на предложение за осветяване на емблематична сграда в подкрепа на Световната кампания „Light It Up Gold“ за повишаване осведомеността за рака при децата.

Съветниците ще разгледат и предложения за предоставяне на общински имоти за безвъзмездно ползване на обществени организации като НЧ „Наука – 2000“ – с. Ласкар, НЧ „Христо Ботев – 1927“ – с. Коиловци и Сдружение „Фото художници“.

Сред другите предложения на дневния ред са отдаване под наем на части от общински имоти за разполагане на рекламно-информационни материали, изменението на решение за Годишен план за ползване на дървесина през 2024 г., актуализиране на списък с общински поземлени имоти, допускане на частично изменение на Общия устройствен план на Плевен и изработване на проекти за подробни устройствени планове.

Всички предложения за заседанието на 26 септември са публикувани на интернет страницата на Общинския съвет в раздел „Заседания“.