Обсъждане на бюджета и нови наредби в Общинския съвет Пордим

Общество


Общинският съвет на Пордим ще разгледа отчета за изпълнението на бюджета на общината за 2023 година по време на днешното си заседание, включващо 22 точки на дневния ред. Това се съобщава на официалния сайт на местната администрация.

Сред разглежданите предложения е актуализиране на програмите за управление на общинската собственост и за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2024 година.

Друг важен елемент в дневния ред е проект на Наредба за придобиване, притежание и стопанисване на кучета, както и за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на общината. Документът предоставя детайлни указания за условията, при които се отглеждат домашни кучета, както и мерките, които местната управа ще предприеме за контрол върху популацията на бездомните животни.

Кметът Детелин Василев също е внесъл предложение за сключване на Меморандум за разбирателство между село Московей, район Кахулский, Република Молдова и Община Пордим. Съветниците ще обсъдят и приемането на морфологичен анализ на състава и количеството на битовите отпадъци на територията на общината.

Заседанието ще започне в 13:00 часа в заседателната зала на Общинския съвет в Пордим.

Източник на информацията: БТА.