21-годишна шофьорка загина в катастрофа край Плевен вчера вечерта

Общество


Млада жена загина при катастрофа в Плевенско

21-годишна шофьорка загина при тежък пътен инцидент в Плевенско през изминалата нощ. Началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР в Плевен, главен инспектор Даниел Петров, съобщи новината на брифинг днес.

Главен инспектор Петров уточни, че катастрофата е станала около 23:00 часа на първокласен път в близост до авиоотряд Гривица. Младата жена, управлявайки лек автомобил, навлиза в насрещната пътна лента, където се удря челно в движещ се по към Плевен товарен автомобил.

Шофьорката е починала на място. Стана ясно, че тя е имала четиригодишен стаж като водач на МПС.

Пътна полиция в Плевен съобщава още, че водачът на товарния автомобил е подложен на тестове за алкохол и наркотични вещества, които са показали отрицателни резултати. Той е настанен в болница в Плевен с изкълчена лява става, без опасност за живота.

През изминалата седмица в област Плевен са регистрирани 35 пътнотранспортни произшествия с петима ранени и един загинал, обобщи главен инспектор Петров. Освен това, по време на проверките са засечени 9 водачи, управляващи под въздействие на алкохол, като при осем от тях пробите са над 1.2 промила, което се счита за престъпление по Наказателния кодекс. За периода са установени и двама шофьори под влияние на наркотици.

Информацията е предоставена от Българската телеграфна агенция (БТА).

Вашият коментар