Долна Митрополия предоставя земя за противоградова защита в Подем и Славовица

Общество


### Общинският съвет в Долна Митрополия Официално Одобри Разполагане на Противоградови Площадки

Общинският съвет в Долна Митрополия даде зелена светлина за предоставянето на части от общински имоти на Изпълнителната агенция „Борба с градушките“. Целта е да бъдат обособени ракетни площадки за противоградова защита в землищата на селата Подем и Славовица. Това решение бе взето след днешното заседание и бе съобщено от председателя на Общинския съвет Петър Петров.

По думите на Петров, тази мярка има за цел да разшири обхватът на защитената територия в община Долна Митрополия. Съгласно взетото решение, безвъзмездното право на ползване на тези имоти ще бъде валидно за срок от десет години.

С оглед на тежките последствия от бурята с градушка, която удари региона в началото на май тази година и сериозно засегна село Славовица, това решение представлява важна стъпка в предотвратяването на бъдещи щети.

Сред другите решения, взети на днешното заседание на Общинския съвет в Долна Митрополия, е и отпускането на 2000 лева за представителния отбор по футбол на Областната дирекция на МВР в Плевен, които ще бъдат използвани за участие в национално първенство. Средствата ще бъдат насочени от формирания преходен остатък в държавна дейност „Други дейности по вътрешната сигурност“.

На сесията бяха разгледани и отчета на бюджета на общината за 2023 г., направените разходи за сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на битови отпадъци за същия период, както и бюджетната прогноза в частта за местни дейности за периода 2025-2028 г.

Източник: БТА
/МК/

Вашият коментар